⚽️ 16.Nogometni turnir za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju "𝐒𝐏𝐄𝐂𝐈𝐀𝐋 𝐏𝐎𝐖𝐄𝐑 𝐋𝐄𝐀𝐆𝐔𝐄" ⚽️ - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
2159
post-template-default,single,single-post,postid-2159,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

⚽️ 16.Nogometni turnir za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju “𝐒𝐏𝐄𝐂𝐈𝐀𝐋 𝐏𝐎𝐖𝐄𝐑 𝐋𝐄𝐀𝐆𝐔𝐄” ⚽️

⚽️ 16.Nogometni turnir za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju “𝐒𝐏𝐄𝐂𝐈𝐀𝐋 𝐏𝐎𝐖𝐄𝐑 𝐋𝐄𝐀𝐆𝐔𝐄” ⚽️

U nedjelju 16.10. Udruga za autizam Pogled uz veliku podršku i suradnju sa NK Sloga Čakovec bila je domaćin 16. izdanja Special Power League – hvalevrijednog projekta Health Life Academy iz Pule. Ideja samog projekta je motiviranje djece i odraslih s teškoćama u razvoju da se kroz sportske aktivnosti kao što su nogomet, rukomet ili tenis aktivno bave, igraju i druže, a ponajviše od svega da budu integrirani i prihvaćeni u društvo.
A sad malo o samom turniru i preljepoj nedjelji u Čakovcu.
Sa svim sudionicima prošetali smo parkom, te u suradnji sa Muzej Međimurja Čakovec posjetili i razgledali Muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja Čakovec”. Svi su bili oduševljeni.
Nakon šetnje i Muzeja krenuli smo put do nogometnog igrališta NK Sloge, gdje smo nakon ručka i male pauze uz prefine kolače Ivica Marica Proizvodnja Slastica i klipiće PANIS pekara. Hvala i Park’s Caffe JUG na donaciji voda za sve sudionike turnira.
Po rasporedu turnir je započeo u 14h.
Nogometne ekipe koje su sudjelovale na turniru su:
Special Power Team NK Istra 1961
Special Power Team Hnk Rijeka
Special Power Team NK Slaven Belupo
Special Power Team NK Osijek
Special Power Team GNK Dinamo Zagreb
Special Power Team NK Sloga Čakovec Pogled
Ujedno na samom turniru odigrali smo 1.Special Power Liders Cup.
Jedna ekipa zvala se Team Lisice, a druga Team Orlovi.
Hvala sponzoru Donum doo na majicama i tisku.
   
Već se duže vremena dogovaramo da i mi roditelji, voditelji i organizator odigramo nogometnu utakmicu, te smo sad to i ostvarili. Pobjednik je bio Team Orlovi. Čestitke na pobjedi. Na slijedećem turniru nadam se da ćemo odigrati revanš ili 2.po redu Liders cup.
Nakon te utakmice nastavili smo s turnirom koji je potrajao do 17h.
Slijedila je podjela medalja i pehara, uz prigodne i skromne poklone od strane NK Sloge Čakovec i naše udruge Pogled.
Hvala našem proslavljenom osvajaču olimpijskog srebra s igara u Pekingu Filip Ude što je odvojio vrijeme i došao svima uručiti medalje i pehar.
Zanima vas tko je bio pobjednik turnira? SVI.
SVI SU ONI POBJEDNICI.
I na kraju same podjele zavrijedili su i baklje i sladoled, ipak je bilo vruće.
Nadam se da smo se iskazali kao domaćini, nama je bio full ispunjen dan sa svima vama, jer ste nam postali jako dobri prijatelji i prirasli ste nam 💙.
I za kraj.. uživajte u slikama jer vam samo tako možemo dočarati koliko oni uživaju u svemu tome. Dobro se dobrim vraća! 🥰