18.izdanje Nogometnog turnira "SPECIAL POWER LEAGUE" u Rovinju - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
2216
post-template-default,single,single-post,postid-2216,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

18.izdanje Nogometnog turnira “SPECIAL POWER LEAGUE” u Rovinju

18.izdanje Nogometnog turnira “SPECIAL POWER LEAGUE” u Rovinju

Inkluzija i uključivanje osoba s teškoćama u razvoju u aktivno i ravnopravno sudjelovanje u društvu je ispričana priča već više puta, što ne znači da o istoj trebamo prestati pričati. Ponekad se treba osvrnuti na neke važnije priče, neke važnije stvari, a to je na ono gdje se o inkluziji ne priča, već se inkluzija živi.
Sad već petu godinu zaredom “Health Life Academy” iz Pule organizira veliki međunarodni turnir u nogometu za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju pod nazivom „SPECIAL POWER LEAGUE“.
Tako su naši članovi Udruge Pogled odnosno Special Power Team-a NK Sloga Čakovec pod vodstvom trenera Debelec Santina sudjelovala na 18.izdanju nogometnog turnira „Special Power League“ u Rovinju od 10.04. do 12.04.
Veliko zadovoljstvo i čast bila nam je igrati protiv FC BARCELONE, njihovog Team-a Barca Foundation Geniune i svih ostalih sudionika:
SPL Team HNK Rijeka
SPL Team NK Slaven Belupo
SPL Team HNK Hajduk
SPL Team NK Osijek
SPL Team GNK Dinamo
SPL Team NK Stubica
SPL Team GOŠK Dubrovnik
SPL Team NK Istra 1961
TEAM Makedonija FK Karposhovo
TEAM TSV 1860 Munchen Ev
SPL Team Austria
Hvala još jednom na pozivu, bilo nam je predivno.
Naša djeca upoznala su se sa novim igračima, stekla nova prijateljstva te neka nova iskustva. Kroz svaki turnir uvijek upoznaju i mjere svoje granice, podiže im se samopouzdanje, probudi natjecateljski duh, osjećaju se prihvaćeno jer su svi jednaki i svi su na kraju pobjednici.
Zato smo našu djecu nagradili na povratku kući jednim prekrasnim izletom na Brijune. Hvala svima koji su nam pomogli da se to ostvari.
Hvala Gradu Čakovcu na podršci i odobrenoj donaciji prijevoza.
“𝘐𝘯𝘤𝘭𝘶𝘴𝘪𝘷𝘪𝘵𝘺 𝘮𝘦𝘢𝘯𝘴 𝘯𝘰𝘵 ‘𝘫𝘶𝘴𝘵 𝘸𝘦’𝘳𝘦 𝘢𝘭𝘭𝘰𝘸𝘦𝘥 𝘵𝘰 𝘣𝘦 𝘵𝘩𝘦𝘳𝘦,’ 𝘣𝘶𝘵 𝘸𝘦 𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘢𝘭𝘶𝘦𝘥. 𝘚𝘮𝘢𝘳𝘵 𝘵𝘦𝘢𝘮𝘴 𝘸𝘪𝘭𝘭 𝘥𝘰 𝘢𝘮𝘢𝘻𝘪𝘯𝘨 𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨𝘴, 𝘣𝘶𝘵 𝘵𝘳𝘶𝘭𝘺 𝘥𝘪𝘷𝘦𝘳𝘴𝘦 𝘵𝘦𝘢𝘮𝘴 𝘸𝘪𝘭𝘭 𝘥𝘰 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘴𝘴𝘪𝘣𝘭𝘦 𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨𝘴.”