2.radionica projekta "Roditeljstvo Plus" - poziv - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1850
post-template-default,single,single-post,postid-1850,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

2.radionica projekta “Roditeljstvo Plus” – poziv

2.radionica projekta “Roditeljstvo Plus” – poziv

U okviru projekta „Roditeljstvo Plus“ nastavljamo s radionicama namijenjenim roditeljima djece s teškoćama posebice djece s poremećajem iz spektra autizma.

Na ovoj 2. radionici nastavljamo govoriti o postavljanju granica zašto je to izrazito važno u dječjem razvoju te kako se kroz taj proces razvija samoregulacija kod djece.

Radionicu će voditi Maja Bonačić, mag.psych. izvrsna stručnjakinja koja ima višegodišnje iskustvo u dijagnostičkom i terapijskom radu s djecom iz spektra autizma i njihovim roditeljima.

Kroz ovu radionicu želimo pružiti podršku roditeljima djece s teškoćama kako bi se lakše nosili sa stalnim naporima i očekivanim i neočekivanim izazovima.

S veseljem vas očekujemo na ovoj radionici jer je to odlična prilika da čujete praktične i primjenjive informacije koje će vam poslužiti kao podrška u odnosu i radu s vašom djecom.

Radionica će se održati 07.10.2020. u trajanju od 17,00 do 19,30 sati u prostorima Udruge za autizam „Pogled“ Nedelišće, Uska 1.

Vaše prijave za radionicu ljubazno molimo poslati najkasnije do 05.10.2020. putem naše facebook stranice, mailom udrugapogled@gmail.com ili na mob.: 091 11 11 871 (Jasenka).