3. Modul edukacija - Nedelišće - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
modul, edukacija, pogled, autizam
498
post-template-default,single,single-post,postid-498,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

3. Modul edukacija – Nedelišće

3. Modul edukacija – Nedelišće

U sklopu projekta “Kapacitiraj, organiziraj, volontiraj” u prostorijama udruge Pogled Nedelišće (teoretski dio) i NGC Aton (praktični dio) održan je 3 modul edukacija/radionica u projektnom elementu 2 – “Pilotiranje socijalizacijskog sportsko-rekreativnog volonterskog programa u člancama SUZAH-a” u trajanju od 3 dana (01.- 03.03.2018). Edukaciju je vodila Patricia Kuhta uz pomoć Tanje Dragović a stigle su nam koordinatorice volonetra iz udruga za autizam Rijeke, Zadra, Nove Gradiške, Bjelovara, Zagreba i Saveza udruga za autizam Hrvatske. Nadamo se i vjerujemo da će moći dio naučenog/viđenog uskoro primijeniti !!!