6.turnir "Special Power League" u Čakovcu - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1578
post-template-default,single,single-post,postid-1578,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

6.turnir “Special Power League” u Čakovcu

6.turnir “Special Power League” u Čakovcu

U subotu,26.10.2019. u organizaciji Nogometne škole Međimurja-Čakovec te na inicijativu Udruge “Akademija zdravog življenja” organiziran je 6.po redu turnir “Special Power League” na stadionu SRC “Mladost” u Čakovcu. Sudjelovalo je 5 ekipa: GNK Dinamo, NK Osijek, NK Slaven Belupo i NK Istra 1961 te domaćin NK Međimurje-Čakovec. Za ekipu NK Međimurja iz Čakovca igrala su polaznici iz Centra za odgoj i obrazovanje Čakovec te djeca/članovi Udruge Pogled. Osim nogometa igrao se i rukomet na kojem su sudjelovale tri ekipe: gosti iz Austrije – Handball Special Graz i Handball Special Wiena te RK Koprivnica Noa. Na samom turniru nema pobjednika jer su svi sudionici pobjednici. Svrha i ideja natjecanja je druženje i aktivno bavljenje sportom djece i odraslih s teškoćama u razvoju kako bi se i oni mogli integrirati u društvo i biti prihvaćeni, jer nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom.