9.Humanitarni teniski turnir za djecu iz spektra autizma "IGRAJMO ZAJEDNO" - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1558
post-template-default,single,single-post,postid-1558,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

9.Humanitarni teniski turnir za djecu iz spektra autizma “IGRAJMO ZAJEDNO”

9.Humanitarni teniski turnir za djecu iz spektra autizma “IGRAJMO ZAJEDNO”

U subotu 15.09.2019. na terenima TK Varteks u organizaciji Tenis kluba “Varteks”, Udruge za autizam “Pogled”, NC Lions Cluba Varaždin Millennium i Hrvatskog društva skladatelja – HDS ZAMP (koje se kao jedan od suorganizatora odrekao iznosa autorske naknade za javnu izvedbu autorskih glazbenih djela i iznosa troškova naplate) održan je 9. po redu Humanitarni teniski turnir za pomoć djeci s poremećajima iz spektra autizma. Cijela humanitarna akcija bila je namijenjena za prikupljanje sredstava neophodnih za nabavku Neurofeedback uređaja koji će služiti za pružanje terapija za djecu s poremećajima iz spektra autizma (Evidencijska oznaka humanitarne akcije VŽ-HA/NMU-19-11). Integracija u društvo i priprema djece za samostalan život samo su neki od ciljeva za koje se bore 115 članova Udruge Pogled. Ovaj turnir organiziran je ne samo da bi se prikupila sredstva uz pomoć kojih će djeca dobiti neophodne terapije, već kako bi zajednicu upoznali s problemom autizma i njegovog vrlo teškog dijagnosticiranja te preprekama s kojima se susreću obitelji autistične djece, a što bi trebao biti prvi korak u rješavanju problema.

Na samom turniru sudjelovalo je 126 tenisača i tenisačica koji su odigrali mečeve u tri kategorije: muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi. U prekrasnom sunčanom danu, dobrom društvu i tenisu uživali su i brojni gosti i posjetitelji koji su akciju podržali navijajući, kupujući tombole ili dajući svoje dobrovoljne priloge. Preko 200 donatora su poklanjajući svoje usluge i proizvode omogućili organizaciju tombole za dodatno prikupljanje sredstava, ili su direktno na žiro račun otvoren za potrebe ove humanitarne akcije uplatili svoje novčane priloge. Ove godine su i Varaždinska županija i Grad Varaždin prepoznali važnost ove akcije te preuzeli pokroviteljstvo nad Humanitarnim teniskim turnirom. Prikupljeno je ukupno 76.278,50 kuna! Po prikupljenim financijskim sredstvima ovo je rekordna godina!

U ime svih članova Udruge Pogled i samog organizatora zahvaljujemo se svim sudionicima, donatorima i pokroviteljima Gradu Varaždinu i Varaždinskoj županiji na sudjelovanju i velikodušnoj pomoći. Ujedno zahvaljujemo i medijima koji su pokazali veliki interes i pratili ovu hvalevrijednu akciju te omogućili da ljudi dobre volje budu informirani o svim mogućnostima pružanja pomoći i podrške.
Bez svih Vas ova akcija ne bi bila tako uspješna. Od  Vam hvala!
Račun akcije se zatvara, ali svoje donacije možete uplaćivati i direktno na žiro račun Udruge Pogled otvoren u Privrednoj banci Zagreb IBAN: HR44 2340009 1116037205
BIC/SWIFT: PBZGHR2X

 

 

 

   

   

Ostalu galeriju slika kako je bilo na turniru možete pogledati ovdje.