Advent u gradu Zrinskih - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1353
post-template-default,single,single-post,postid-1353,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Advent u gradu Zrinskih

Advent u gradu Zrinskih

Ho Ho Ho! Stiže nam sutra prosinac i Advent u gradu Zrinskih te najljepše doba gdje su vrijedne ruke naših mama, baka i volontera izradile i ukrasile decoupage salvetnom tehnikom stiroporne kugle, teglice, staklene podloške i dr., te napravile prekrasne advente za nadolazeći Božić. Svratite sutra i prekosutra (kao i svaki vikend do Badnjaka) u grad i posjetite nas u grijanom šatoru ispred CZK. Odaberite nešto lijepo i donirajte jer time pomažete nama da prikupimo novčeke za božićne poklone našim malim i velikim članovima/djeci Udruge Pogled. Dobro se dobrim vraća! 💙 Ujedno se zahvaljujemo BAT – prodajni centar na donaciji materijala za radionice, Kerbek Keramika na donaciji teglica, Kavran Grupa na donaciji staklenih podložaka i dr.