“Autism Fitness” certificirana radionica - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1328
post-template-default,single,single-post,postid-1328,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

“Autism Fitness” certificirana radionica

“Autism Fitness” certificirana radionica

“Autism Fitness” certificirana radionica

10 000 razloga zašto !

Procjenjuje se da u Hrvatskoj živi oko 10 000 osoba sa poremećajem iz autističnog spektra.

Teniski Klub Travnjak po prvi put dovodi u Hrvatsku vrhunskog stručnjaka Erica Chessena koji već 15 godina radi sa ovom posebnom populacijom i idejni je začetnik programa „Autism Fitness“.

Činjenica je da je za osobe sa PSA fizička aktivnost od iznimnog značaja za poboljšanje kvalitete života. Osobe sa PSA vježbanjem značajno poboljšavaju motoričke sposobnosti ali i socijalne vještine. Kako se radi o specifičnim potrebama svakog pojednica potrebno je dobro i kvalitetno procjeniti fizičke i mentalne sposobnosti kako bi vježbanjem postigli najoptimalnije rezultate. Tu je pristup, znanje i entuzijazam trenera najvažniji faktor.

Na dvodnevnom seminaru polaznici će usvojiti praktična i teorijska znanja iz područja fitnesa za osobe sa posebnim potrebama i poteškoćama u razvoju.

Kome je namjenjen:
Profesionalnim fitnes instruktorima, profesorima tjelesnog odgoja, trenerima, radnim terapeutima, fizioterapeutima, roditeljima i svima koji žele naučiti kako implementirati vježbanje i fizičku aktivnost u svakodnevni život osoba sa PSA. Posebno razvijene “PAC” metode koriste se za kreiranje i implementaciju uspješnog (efikasnog i utjecajnog) fitnes programa za PSA populaciju. “Postoji značajna razlika između želje da budemo od pomoći i sastavljanja učinkovitog programa za ovu populaciju”, kaže Chessen.

Što ćete naučiti:
• Zašto je fizička aktivnost veoma važna za osobe sa PSA
• Utjecaj vježbanja na fizički i motorički razvoj
• Razumjevanje fizičkih, kongitivnih i adaptivnih (mentalnih) sposobnosti
• Evaluacija putem PAC profila
• Kako razviti individualan i grupni program za osobe sa PSA
• Postavljanje ciljeva za svaki od tri razvojna područja
• Poticanje pozitivnog ponašanja
• Unaprijeđenje i regresija vježbi

Što je uključeno:
• Jedinstveni “Autism Fitness Toolbox” (vrijednost $155)
• Autism Fitness vodič
• PAC alati za profiliranje i procjenu
• Završni ispit i certifikat o završenom seminaru
• Korisnička podrška nakon završenog seminara
• Pristup posebnoj Facebook grupi za certificirane profesionalce
• Upis na listu certificiranih profesionalaca
• Marketinška podrška + materijali
• Stjecanje preduvjeta za mentorstvo

O organizatoru :
Teniski Klub Travnjak već dvije godine kontinuirano provodi program tenisa za djecu sa PSA. Kada smo prije dvije godine krenuli u ovu priču, imali smo šestero djece od kojih su četvero još uvijek u programu ! Kroz našu školu je u međuvremenu prošlo više od četrdeset polaznika. Želja za novim znanjima i metodama rada spojila nas je sa Ericom kojem će ovo biti prvi dolazak u ovaj dio Europe. Naši treneri će tako postati prvi certificirani treneri za rad sa djecom iz PSA. Mi svojih 10 000 razloga imamo !

Više o seminaru, Ericu i prijavama možete pronaći na slijedećem linku :

Prijavite se na vrijeme jer je broj mjesta ograničen.