Čestitke Dunji Vlkaj - našoj najvolonterki!!! - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1425
post-template-default,single,single-post,postid-1425,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Čestitke Dunji Vlkaj – našoj najvolonterki!!!

Čestitke Dunji Vlkaj – našoj najvolonterki!!!

Čestitke našoj dragoj volonterki Dunji Valkaj za istaknuti volonterski rad i na priznanju dobivenom od Međimurske županije !!! 

Čestitamo i zahvaljujemo svim našim volonterima na predanom vježbanu i igri s našom djecom. Bez vašeg entuzijazma i altruizma ne možemo ni mi ni naša djeca ❤️. Svi vi zaslužujete apsolutno poštovanje i iskrene zahvale nas roditelja a sigurni smo da ljubav naše djece već odavno imate.
Želimo sretne blagdane vama i vašim obiteljima !!!
Hvala, hvala….