Daj as za autizam - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
673
post-template-default,single,single-post,postid-673,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Daj as za autizam

Daj as za autizam

U subotu 02.06.2018.g. na teniskim terenima TK Franjo Punčec održan je 6.po redu Dobrotvorni teniski turnir pod nazivom DAJ AS ZA AUTIZAM. Hvala teniskom klubu “Franjo Punčec” na podršci i ustupljenim teniskim terenima bez kojih nebi ni mogli to sve ostvariti. Zatim VELIKO HVALA svim tenisačicama i tenisačima koji su nas došli podržati i odigrati meč. Igrali su se muški parovi, ženski parovi i mješoviti parovi. Sudjelovalo je 31 igrača/ica. Hvala i svim dragim ljudima na podršci i donaciji na samom turniru, našim volonterkama i volonterima, roditeljima, mamama, bakama koje su spremile fine kolače i salate, tatama majstorima za fini roštilj. Ujedno hvala svim donatorima a to su: Mario Šarić na izradi plakata, Studio P Nedelišće za tisak plakata, međimurskim novinama na medijskoj podršci, Kamgrad d.o.o., Liming plus d.o.o., Dinko Herc, obitelj Enes Bajrića, Dino color d.o.o., Royal transporti d.o.o., Edit d.o.o., Metal hidraulične cijevi, Međimurka Bs d.o.o., Rips d.o.o., Euroland d.o.o., Ordinacija dent.med.Nino Petek, Matjačić Božić Tamara dr.med.dent., Caffe bar MG Mačkovec, Eko obrt Damira Budiša, Mesnica Kiš na donaciji ćevapa, Martinjak d.o.o. na donaciji mesa, Pacific Fruit Limited d.o.o. na donaciji banana, Arcus d.o.o. Ivan Štefičar na donaciji sokova, Carlsberg Croatia na donaciji pive, Place of cake Varaždin na donaciji torte, Matex d.o.o. na donaciji kapa, Donum d.o.o. na donaciji šalica s printom, Dga pjenušci d.o.o. na donaciji Sibona, Studio Obscura na donaciji medalja, Rođendaonica Alex Vugrinec Marina na donaciji tobogana za igru, Pekara Toni vl.Kuqi na donaciji kruha. Do sada smo sakupili 12.700,00 kn a imali smo i neke manje organizaijske troškove. Prihod od turnira biti će upotrebljen za izgradnju vanjskog dječjeg igrališta uz prostor Udruge u Nedelišću. Hvala vam svima u ima članova djece s autizmom i roditelja Udruge Pogled. Dobro se dobrim vraća!