DJED MRAZ ZA “POGLEDIĆE" - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1412
post-template-default,single,single-post,postid-1412,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

DJED MRAZ ZA “POGLEDIĆE”

DJED MRAZ ZA “POGLEDIĆE”

Došlo je vrijeme odmora i praznika nakon napornog ali i zabavnog vježbanja. Naši klinci, njih više od 90 iz udruge treniraju/vježbaju 5 dana u tjednu u NGC Aton u Nedelišću u maloj baletnoj dvorani i velikoj gimnastičkoj. Također i svake subote na bazenima u Čakovcu u sklopu programa “Kotačić koji nedostaje” 
Za nagradu u petak 21.12.2018. godine u 17:30 u NGC ATON u malu baletnu dvoranu dolazi DJED MRAZ sa poklonima za naše članove, njihovu braću i sestre. Hvala OPĆINI NEDELIŠĆE i NGC ATON koji već više od 5 godina doniraju našoj Udruzi kompletan najam dvorana. U NGC ATON-u se osjećamo kao doma, potpuno prihvaćeni od sviju uz brdo pažnje i razumijevanja za potrebe naših korisnika !!! 
Također, zahvale svim našim vjernim donatorima : CRVENI KRIŽ ČAKOVEC,TUBLA d.o.o., VRUTAK D.O.O.,CENTROMETAL D.O.O., ALZAS ALARMS D.O.O., TMT D.O.O.,B-PAYMENT D.O.O., CONTROL PLUS D.O.O., MEĐIMURJEPLET D.O.O., EURO-BAU D.O.O., SAŠA ŠOPAR, NET.D.O.O., DOMINA M D.O.O., FERRO-PRIES D.O.O., GEOBIRO D.O.O,,COMET D.O.O:,RIPS D.O.O, koji su omogućili da i ove godine djeca dobiju poklone a volonteri simbolične nagrade (majice, ekoteke u znak zahvale i pažnje) kao i zajedničko druženje za kraj godine.
Posebne zahvale VLADIMIRU MAĐARIĆU Dr. Dent.Med.Ord. i gđi. GORDANI HOHŠTETER što kontinuirano podržavaju i pomažu udruzi odvajanjem donacija/sredtava preko trajnog naloga !!!
Hvala, hvala❤️❤️