Dobrotvorna priredba "Krtice" Kerekesh Teatra - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1841
post-template-default,single,single-post,postid-1841,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Dobrotvorna priredba “Krtice” Kerekesh Teatra

Dobrotvorna priredba “Krtice” Kerekesh Teatra

U petak 18.09.2020. s početkom u 20h u Centru za kulturu Čakovec odigrana je dobrotvorna priredba Kerekesh Teatra “Krtice” za našu udrugu Pogled.

Prema epidemiološkim mjerama održana je predstava u skoro prepunoj dvorani. Bilo je prodano 183 ulaznice po cijeni od 50,00 kn.

Sav prihod namijenjen je radu Udruge za autizam Pogled. Veliko hvala Kerekesh Teatru i Janu Kerekešu što su nam dali nesebičnu podršku te pokazali senzibiliziranost

i razumijevanje za djecu iz spektra autizma.

arhiva slika.. više na poveznici