EDUKACIJSKO REHABILITACIJSKI PROGRAM - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
EDUKACIJSKO REHABILITACIJSKI PROGRAMI Udruga za autizam Pogled Nedelišće
autizam, Pogled, udruga,
211
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-211,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

EDUKACIJSKO REHABILITACIJSKI PROGRAMI

Terapija NFB uređajem i radna terapija

 

Besplatna terapija Neurofeedback uređajom koja je tijekom 2013/14 bila izmještena u ŽB Čakovec (preko liječničke uputnice),a sada se terapije provode u prostorijama udruge Pogled, Uska 1, Nedelišće 1. kat. Neurofeedback je uređaj koji se koristi u terapeutske svrhe (trening mozga), a najbolji rezultati se ostvaruju u radu s djecom iz područja autističnog spektra, ADHD-a i s djecom s intelektualnim teškoćama.
Radna terapija također se provodi u prostorijama udruge Pogled.

Terapija s TLP – the listening program

 

Udruga Pogled posjeduje tri TLP uređaja koji rotiraju između korisnika.

Prosječno trajanje je cca.5 mjeseci.Pokazuje vrlo dobre rezultate kod djece s poremećajem u senzornog integraciji koji je prisutan kod većine djece iz spektra autizma.Vrlo dobro djeluje na poboljšanje društvene i emocionalne funkcije, motoričku koordinaciju, reakcije na stres, senzorne obrade i dr. Terapije se provode u sklopu programa rada udruge POGLED i besplatne su za članove.

Radionice psihološke potpore za roditelje i obitelji

 

Autizam u obitelji često uzrokuje stres, novčane probleme, izolaciju, bračne probleme, depresiju i sl. u kojima je psihološka potpora,te razumijevanje, prihvaćanje i pozitivno usmjeravanje, koju ona pruža prijeko potrebna,a u nekim periodima života i nužna.

Radionice psihološke potpore su besplatne i namjenjene su roditeljima i obiteljima djece s poremećajem iz spektra autizma.

Provode se periodično, nekoliko puta godišnje.

Kreativne radionice za roditelje i obitelji

 

Kreativne radionice za roditelje ili djecu koje se periodično kroz godinu provode u prostorima udruge Pogled.

Svi radovi izrađeni na kreativnim radionicama izloženi su na štandevima udruge Pogled više puta tijekom godine povodom Dana autizma,Dana invalida, Dana volontera i drugim raznim događajima koji služe u svrhu informiranja, prikupljanja donacija i senzibiliziranja javnosti.

Osim vrijednosti ručne izrade, obiteljima stvara osjećaj vrijednosti, potiče pozitivnost i stvara priliku za opušteno druženje među članovima.

 

Organizirano terapijsko jahanje
 

Jahanje je radnja koja pozitivno utječe na gibanje, psihosocijalne funkcije i ima fizioterapeutski učinak bez obzira na stanje i poremećaje. Utječe na kompletnu osobu (tijelo, um, dušu) samosvjest socijalnost i humanosti,te ima uspješne rezultate kod djece iz spektra autizma.

Terapijsko jahanje za djecu u “Novi svijet” Hodošanu, provodi se ovisno o visini skupljenih sredstava.Izvoditelji: Miljenko i Marko Tišljarić.

 

 

Edukacije i radionice za volontere

 

“Volontiranje može promijeniti nečiji život”

 

..svakodnevno mjenja živote naših korisnika s kojima volonteri neposredno rade u sportsko-rekreativnom i socijalizacijskom programu.Volonterima su omogućene edukacije i radionice na polju autizma i senzorne integracije što našim korisnicima obogaćuje i omogućava kvalitetniji život.

Edukacije se provode periodično tijekom cijele godine. Izvoditelj: Nataša Dolović, prof edu.-reh.  – “Angerona”.

Organizirana druženja za obitelji

 

Organizirana druženja imaju višestruku vrijednost za sve obitelji jer se osim razmjene, često i vrlo korisnih informacija, mogu i neobavezno popričati, zabaviti i opustiti zajedno s djecom.

Druženja se provode nekoliko puta godišnje, a najčešće prilikom lijepog vremena u prostorima

(i velikoj terasi) udruge Pogled u Nedelišću.