Humanitarna akcija "Malim nogometom za veliki osmijeh" - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
mali nogomet, autizam, aton,
512
post-template-default,single,single-post,postid-512,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Humanitarna akcija “Malim nogometom za veliki osmijeh”

Humanitarna akcija “Malim nogometom za veliki osmijeh”

INFORMACIJE O HUMANITARNOJ AKCIJI

Naziv: “MALIM NOGOMETOM ZA VELIKI OSMIJEH”
Datum početka : 15.veljače 2018.
Datum završetka : 30. travnja 2018.
CENTRALNI DOGAĐAJ : 18.travnja 2018. od 17:00 – 20:00
Mjesto održavanja: Nacionalni gimnastički centar Aton – Nedelišće, velika dvorana
Neprofitni događaj : prikupljenim sredstvima Udruga Pogled financirati će izradu i opremanje vanjskog dječjeg igrališta (Nedelišće) i provedbu individualnih terapija za djecu s poremećajem iz spektra autizma.

Geografska zastupljenost sudionika : MEĐUNARODNA

PROGRAM :
17:00 – 17.40 Hrvatska reprezentacija (liječnici): Slovenska reprezentacija (liječnici), malonogometna utakmica
17:40 – 18:00 Zabavni i plesni program
18:00 – 18:40 Dinamo : Hajduk (veterani), malonogometna utakmica
18:40 – 19:00 Izvlačenje i podjela nagrada publici ( potpisani dresovi klubova 1.HNL )
19:00 – 19:40 Hrvatska – Slovenija (veterani), malonogometna utakmica
19:40 – 20.00 Izvlačenje i podjela glavne nagrade …..?

Cilj akcije : osigurati, izgraditi i opremiti manje vanjsko igralište prilagođeno djeci s poremećajem iz spektra autizma te sufinancirati provedbu individulanih terapija. Za tu namjenu potrebno nam je 50.000,00 kn. Otvoren broj računa je (IBAN) :
HR62 23400091510916412
Nakon završetka humanitarne akcije udruga Pogled će krajnje transparento izvjestiti širu javnost i sve sudionike o rezultatima provedene akcije u lokalnim, regionalnim i državnim relevantnim medijima, na web stranici udruge te na društvenim mrežama udruge Pogled.
Pokrovitelji akcije su : Općina Nedelišće, Međimurska županija i NGC Aton Nedelišće.