HVALA "ELEKTRO FRIGO"-u - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1192
post-template-default,single,single-post,postid-1192,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

HVALA “ELEKTRO FRIGO”-u

HVALA “ELEKTRO FRIGO”-u

Izrazito smo sretni i ponosni na naše donatore i sve ljude koji na pomažu u radu. Gotovo je nevjerojatno na koje sve načine dobivamo podršku i pomoć :
1. OŠ Čakovec predala nam je donaciju koju su prikupili učenici škole – novčana sredstva i materijale za likovne radionice, gosp. Matija Mišak na manifestaciji “Tradicionalne košnje žita u Trnovcu B. prikupio je i donirao značajna sredstva udruzi uz pomoć gosp. Nikole Kenjija a bavi se kućnom proizvodnjom piva, gospoda Karlo Vrbanec i Đura Mirosav iz ” ELEKTRO FRIGO” servisa besplatno su nam montirali klima uređaj, gosp. Dario Švenda iz Ivanovca redovito i besplatno servisitra naš DEAWO Matiz, Place of cake iz Varaždina nas i naše sportaše časti tortom na organiziranim događanjima, mesnice Mihalić i Kiš doniraju meso za sportske turnire, ljudi nam doniraju ručne izrađevine koje koristimo na štandovima, gospodin Bojan iz Mačkova obojao nam je zidove u prostorijama, imamo besplatno tiskanje majica za volontere – Printex, besplatne izrada plakata, MRK Čakovec dio sredstva od ulaznica izdvaja za našu udrugu,u Autonomnom centru smo imali bezbroj besplatnih edukacija i savjetovanja ……….. mogli bih nabrajati u nedogled. Rado bismo sve pobrojali ……….i ispričavamo se onima koje nismo.
Ljudi,udruge, sportska društa, prijatelji – hvala vam – najbolji ste ❤️❤️