MESAP - "Dani zahvalnosti od plodova zemlje". - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1317
post-template-default,single,single-post,postid-1317,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

MESAP – “Dani zahvalnosti od plodova zemlje”.

MESAP – “Dani zahvalnosti od plodova zemlje”.

U subotu 13.10.2018. od 10:00 do 17:00 smo na MESAPU – “Dani zahvalnosti od plodova zemlje”. Na štandu vas očekuju mama Darinka Mati i baka Vlasta Kuhta. Možete razgledati rukotvorine sa naših kreativnih radionica za djecu i odrasle, te izabrati nešto uz simboličnu donaciju. Zahvaljujemo se Turističkoj zajednici općine Nedelišće na tradicionalno besplatno ustupljenom štandu (svake godine) i okrijepi (jesti i piti) za naše vrijedne volonterke. Vidimo se…..