Nogometni turnir "Special Power League" u Koprivnici - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1654
post-template-default,single,single-post,postid-1654,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Nogometni turnir “Special Power League” u Koprivnici

Nogometni turnir “Special Power League” u Koprivnici

U nedjelju 02.02. nogometna ekipa NŠ Međimurja (Udruga Pogled i COO Čakovec) opet je sudjelovala na nogometnom turniru za djecu s teškoćama u razvoju “Special Power League” u Koprivnici. Sportska udruga za osobe s intelektualnim poteškoćama “Veliko srce”, Rukometni klub Koprivnica Noa i Nogometni klub Slaven Belupo bili su domaćini 7. turnira Special Power League, natjecanja u rukometu i nogometu za djecu s teškoćama u razvoju.

Ideja ovog hvalevrijednog projekta na inicijativu Udruge “Akademije zdravog življenja” je motiviranje djece s teškoćama u razvoju (psihička oštećenja, tjelesna oštećenja, socijalno ugroženi, manjine itd.) da se kroz sport, aktivno integriraju u društvo. Projekt je osmišljen temeljem činjenice da djeca s teškoćama u razvoju nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom.

Svrha ovog turnira je da se djeca i odrasli podruže, zabave, smiju i veseli, jer svi su oni pobjednici na kraju. Veselimo se ponovnom druženju i igri. Vidimo se u Rovinju!

… kako nam je bilo u Koprivnici pogledajte ovdje