POGLED NA GOLF - 4.humanitarna akcija Lions Cluba Zrinski Čakovec za Udrugu Pogled - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1703
post-template-default,single,single-post,postid-1703,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

POGLED NA GOLF – 4.humanitarna akcija Lions Cluba Zrinski Čakovec za Udrugu Pogled

POGLED NA GOLF – 4.humanitarna akcija Lions Cluba Zrinski Čakovec za Udrugu Pogled

Jedva smo dočekali lijepo vrijeme i druženja, te smo ove subote na gradskim bazenima u Čakovcu u organizaciji Lions Cluba Zrinski Čakovec imali 4.Humanitarnu akciju “POGLED NA GOLF”. Sama akcija trajala je od 15h do 20h gdje je svaki sudionik uz skromnu donaciju od 30,00 kuna mogao zaigrati mini golf, a time ujedno pomoći radu Udruge Pogled.

Zahvaljujemo se svim sudionicima koji su došli odigrati partiju golfa te roditeljima koji su omogućili da ovaj događaj bude i sa malo čašćenja. Ujedno se i zahvaljujemo Rođendaonici Alex na donaciji korištenja tobogana za djecu.

Još jednom veliko hvala organizatoru – Lions Club Zrinski Čakovec.

više na poveznici iz medija..