Pogled na roditeljstvo - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
2118
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2118,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pogled na roditeljstvo

(su)financiranje projekata udruga usmjerenih podršci roditeljstvu za 2021. godinu

Donator: Središnji državni ured za demografiju i mlade

Proračun: 50.000 kn

Vrijeme provedbe: 01.09.2021. do 30.06.2022.

Roditeljima djece s teškoćama pružiti individualnu i grupnu podršku u cilju njihovog osnaživanja u suočavanju i prevladavanju stresnih situacija. Roditelji će kroz osobni rast i razvoj te upoznavanjem potreba svoje djece steći znanja i vještine osnaživanja i pružanja odgovarajuće podrške djetetu u teškim okolnostima.