Posjet sudionika projekta "Bartimej" - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1677
post-template-default,single,single-post,postid-1677,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Posjet sudionika projekta “Bartimej”

Posjet sudionika projekta “Bartimej”

Sudionici projekta “Bartimej”  kojeg su organizirali Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Varaždinske biskupije te međunarodna udruga “socioMovens” posjetili su 28.02.2020. Udrugu Pogled.

Sudionici ovog projekta, učenici Druge gimnazije Varaždin uz goste iz Njemačke i Ukrajine, sudjelovali su u projektu s ciljem senzibilizacije za rad s osobama s invaliditetom, kako bi se upoznali s teškoćama, izazovima i mogućnostima koje sa sobom nose pojedini oblici invaliditeta.

Kroz posjet našoj Udruzi nastojao im se približiti autizam i životni izazovi s kojim se susreću djeca s poremećajem iz spektra autizma i njihovi roditelji. Predstavilo im se i pozvalo na volonterstvo kao jedan od načina prihvaćanja i uvažavanja različitosti te podrške koja je od velikog značaja u radu naše Udruge.

više u članku ovdje

https://regionalni.com/foto-projekt-bartimej-vlc-leonardo-sardi-zelimo-razbiti-mitove-zidove-i-predrasude/?fbclid=IwAR05uNcRTFduoaY_uo9lHojaHw8rlOjArgY3Yj54ARGt-7wxm0EjTrk9oOE