Poziv za volontere - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1451
post-template-default,single,single-post,postid-1451,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Poziv za volontere

Poziv za volontere

Za provođenje sportsko – rekreativnog programa pod nazivom “Kotačić koji nedostaje” prilagođenog djeci s poremećajem iz spektra autizma, neophodni su nam volonteri. Bez volontera koji volontiraju 1 na 1 (jedan volonter na jedno dijete) s našim klincima, ne možemo provoditi vježbe koje su od ključnog značaja za njihov razvoj i napredak. Volontira se u neposrednom radu s djecom uz izvoditelje/trenere u Nacionalnom gimnastičkom centru Aton u Nedelišću (mala i velika dvorana), na gradskim bazenima Marija Ružić u Čakovcu, te u prostorijama udruge Pogled (na kreativnim i likovnim radionicama), Uska ulica 1 u Nedelišću. Udruga Pogled ima više od 100 djece s poremećajem iz spektra autizma uključene u programe rada.Programi se provode 6 dana u tjednu (vježbe i radionice u popodnevnim i večernjim satima, bazeni subotom prijepodne). Ako u bilo koje vama slobodno vrijeme možete i želite iskusiti čar volontiranja, stjecati jedinstvena i nezaboravna iskustva, proširiti svoje vidike i oplemeniti svoje srce, javite se našoj koordinatorici volontera i trenerici Tanji Dragović na 099 416 6595. Za dolaske na volontiranje udruga Pogled osigurava povrat putnih troškova, organiziramo povremena zajednička druženja i provodimo temeljne edukacije o autizmu. Svim sadašnjim i budućim volonterima, mi roditelji djece iz udruge Pogled neizmjerno smo zahvalni. 
Vidimo se na vježbama i radionicama ❤️💪❤️