Radionice radnih vještina - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1966
post-template-default,single,single-post,postid-1966,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Radionice radnih vještina

Radionice radnih vještina

Udruga Pogled se s dijelom svojih aktivnosti širi i u Varaždin. Prostor koji smo dobili na korištenje od Grada Varaždina dijelimo s Udrugom Plavo srce te nas u njemu očekuje puno zajedničkih radionica i uspješnih suradnji.

Ovaj tjedan smo krenuli s održavanjem radionice izrade sapuna u okviru aktivnosti jačanja radnih vještina. Kroz ove aktivnosti, u kojima sudjeluju starija djeca od 15 do 18 godina, jačati će se njihove radne navike, prilagođavati se radu u grupi i suradnji, poticati na rješavanje problema i donošenje odluka, jačati koncentracija i ustrajnost u rješavanju zadataka.

Naši polaznici radionice su uživali i vjerujemo da će se s veseljem odazvati i na sljedeće.

Zahvaljujemo Smiljanu Joviću iz Udruge Plavo srce i Gracii Petek na vođenju i podršci u ovoj radionici.