Razvoj stručnih znanja i vještina - Čarobna svjetiljka - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1625
post-template-default,single,single-post,postid-1625,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Razvoj stručnih znanja i vještina – Čarobna svjetiljka

Razvoj stručnih znanja i vještina – Čarobna svjetiljka

Udruga Pogled prepoznaje vrijednost i značaj kvalitetnih stručnjaka za rad s djecom s poremećajem iz spektra autizma te vođeni s tim ulažemo u kontinuirane edukacije svojih zaposlenih.

Naše voditeljice aktivnosti Tanja i Martina od 17.10. krenule su na edukaciju Čarobna svjetiljka u organizaciji Centra Coralina iz Zagreba. Edukacija je organizirana kroz 4 modula gdje će se kroz suvremen i vrlo praktičan način stručnjacima dati konkretni odgovori i praktične vještine u područjima podrške dječjem emocionalnom razvoju, radu s djecom s posebnim potrebama, korištenju igre na terapeutski način te suradnji s roditeljima.

Vjerujemo da će kroz ove edukacije osnažiti svoja znanja i vještine.

  Više na poveznici