"RODITELJSTVO PLUS" 2.radionica - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1856
post-template-default,single,single-post,postid-1856,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

“RODITELJSTVO PLUS” 2.radionica

“RODITELJSTVO PLUS” 2.radionica

U srijedu 07.10.2020. u prostorima Udruge Pogled održana je 2. radionica u okviru našeg projekta „Roditeljstvo Plus“ podržanog od strane ICF Zaklade.

Ova radionica je bila nastavak na prijašnje održanu i s temom postavljanje granica u odgoju djeteta i zašto je to važno.

Radionicu je vodila Maja Bonačić, mag.psych. te je roditelje uputila zašto postavljati granice te kako to učiniti kroz primjenu socijalnih priča.

Zahvaljujemo ICF Zakladi na podršci, Maji Bonačić na izvrsno vođenoj radionici te svakako roditeljima koji su sudjelovali u ovoj radionici.

Veselimo se novom zajedničkom druženju.