"RODITELJSTVO PLUS" - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1785
post-template-default,single,single-post,postid-1785,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-6.1,vc_responsive

“RODITELJSTVO PLUS”

“RODITELJSTVO PLUS”

U okviru našeg projekta „Roditeljstvo Plus“ podržanog od ICF Zaklade Zagreb u četvrtak 03.09.2020. održana je prva od četiri radionice pod nazivom „Kako i zašto postaviti granice“.

Cilj radionica je pružiti podršku roditeljima djece s teškoćama kako bi se lakše nosili sa stalnim naporima i očekivanim i neočekivanim izazovima.

Radionicu je vodila Maja Bonačić, mag.psych., te je kroz ovu radionicu roditelje uputila zašto je postavljanje granica izrazito važno u dječjem razvoju te kako se kroz taj proces razvija samoregulacija kod djece.

Zahvaljujemo ICF Zakladi na podršci, Maji Bonačić na izvrsno vođenoj radionici te svakako roditeljima koji su prepoznali potrebu i sudjelovali u ovoj radionici.

Veselimo se novom zajedničkom druženju.