Special Power League - Rovinj 11.09.-13.09.2020. - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1796
post-template-default,single,single-post,postid-1796,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Special Power League – Rovinj 11.09.-13.09.2020.

Special Power League – Rovinj 11.09.-13.09.2020.

Od petka 11.09. do nedjelje 13.09. članovi Udruge Pogled sudjelovali su na Nogometnom turniru za djecu s teškoćama “Special Power League” u Rovinju.

Utemeljitelj projekta Akademija zdravog življenja iz Pule te tvrtka ATI, kao tehnički organizator, ove su godine projekt prilagodili pandemijskoj situaciji te ponajprije pazili na zdravlje sudionika.

U sklopu samog turnira bilo je organizirano i zajedničko sportsko hodanje od sportskog terena “Pod Lipom”do samog centra Rovinja.

Svrha i ideja ovog natjecanja je opet bilo druženje i aktivno bavljenje sportom djece i odraslih s teškoćama u razvoju kako bi se i oni mogli integrirati u društvo i biti prihvaćeni, jer nemaju mogućnosti adekvatnog bavljenja sportom.

Udruga za autizam Pogled, a najviše djeca/članovi koja su sudjelovala na samom turniru te njihovi roditelji zahvaljuju našem velikom nogometašu dobrog srca Vedranu Ćorluki na velikodušnoj donaciji, te veliko hvala tvrtkama; Šestan-Busch d.o.o., Tehnix d.o.o., Net d.o.o., Ambijenti d.o.o., Liming plus d.o.o., Media-Soft d.o.o., Softwise d.o.o., Bernarda d.o.o., Royal Transport d.o.o., Ordinaciji dent.medicine Ninoslav Petek dr.dent.med., Matex d.o.o., Sport Vision, Trgovina Duga, Kamgrad d.o.o., Ordinaciji dent.medicine Dario Vincek dr.dent.med., Ljekarne Petek.

Hvala vam od srca jer nas uvijek podržavate, pomažete a prije svega razumijete. Dobro se dobrim vraća!

… više o samom događaju možete pogledati ovdje