"TENIS I BELA TURNIR 2017. - za pomoć djeci s poremećajem autizma - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1236
post-template-default,single,single-post,postid-1236,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

“TENIS I BELA TURNIR 2017. – za pomoć djeci s poremećajem autizma

“TENIS I BELA TURNIR 2017. – za pomoć djeci s poremećajem autizma

U ime svih članova udruge Pogled, veliko hvala Inner Wheel klub Prelog, Rotary Club Prelog i svima koji su na bilo koji nacin sudjelovali u organizaciji,prisustvovali i dali svoje vrijeme i trud za nase malisane!Srce veliko ko 🏠. Bilo je uistinu veselo i predivno! ♥️🎾

“TENIS I BELA TURNIR 2017. – za pomoć djeci s poremećajem autizma

Veliko, veliko, veliko HVALA svima koji su nas došli podržati ove predivne subote!

Vrijeme nam je doista išlo u prilog, no kad smo se zagrijali uz tenis, Belu i “za prste polizati” roštilj, salate i kolače, više nismo brinuli o pokojem oblaku koji nam je tu i tamo prekrio sunce.

Smijeha nije nedostajalo jer su nam se pridružili i kroz dan izmjenjivali članovi Udruge za autizam – POGLED koji su doista predivni i divno je biti u njihovom društvu.

Hvala medijima koji su popratili te omogućili da se čuje za našu humanitarku u organizaciji Inner Wheel kluba Prelog i Rotary kluba Prelog.

Posebna zahvala ide TK Prelog, koji su nam ustupili teniske terene i svoje klupske prostorije kako bi smo održali i ugodno se proveli na današnjem turniru!

Još jednom zahvaljujemo svim sudionicima i donatorima na sudjelovanju i velikodušnoj pomoći!”