TRAŽE SE POMOĆNICI U NASTAVI - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1134
post-template-default,single,single-post,postid-1134,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

TRAŽE SE POMOĆNICI U NASTAVI

TRAŽE SE POMOĆNICI U NASTAVI

Tražimo pomoćnike u nastavi za djecu iz udruge Pogled, polazlike 1. OŠ Čakovec, OŠ Sveta Marija i COOČakovec, 2 ženske i jednu musku osobu – mušku osobu za COOČK. Razlog je što su pomoćnici u nastavi koji su bili prošle godine u međuvremenu našli drugi posao. Zapošljavanje je u udruzi Pogled financirano iz Ministarstva znanosti i obrazovanja na pola radnog vremena/20 sati tjedno od 01.09.2018. do 15.06.2019. Propisana naknada je 25 00kn po satu ili 2.000,00kn mjesečno + 400,00 kn putni troškovi za pomoćnike koji nisu iz mjesta gdje je škola. Molim zainteresirane da se čim prije jave sa životopisom na email : udrugapogled@gmail.com. Uvjet je SSS te da osoba nije kažnjavana, prednost imaju motivirane osobe za rad s djecom s poremećajem iz spektra autizma, iskustvo u radu ili volontiranju s djecom s teskoćama u razvoju. Zavrsen tečaj za pomoćnika u nastavi nije uvjet.