Uz pomagače do inkluzije V - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1915
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1915,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Uz pomagače do inkluzije V

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, projekti udruga koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2020/2021.

Donator: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

 

Partneri: Grad Čakovec, Međimurska županija, COO Čakovec, Belica, I. OŠ Čakovec, III. OŠ Čakovec, OŠ Sveta Marija,Ivanovec

 

Proračun: 471.571 kn

 

Vrijeme provedbe: 01.09.2020. do 30.06.2021.

 

Pridonijeti integraciji i inkluziji 10 djece s poremećajem iz spektra autizma i ostalim teškoćama u razvoju u redovan sustav odgoja i obrazovanja.

Screenshot 2021-01-06 at 16.55.57