VALAMAR RIVIERA I AQUAPARK ISTRALANDIA - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1186
post-template-default,single,single-post,postid-1186,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

VALAMAR RIVIERA I AQUAPARK ISTRALANDIA

VALAMAR RIVIERA I AQUAPARK ISTRALANDIA

Udruga Pogled je i ove godine ostvarila besplatno ljetovanje u okviru Valamarovog natječaja „Tisuću dana na Jadranskom moru“ u razdoblju od 08.09. do 11.09.2018. godine. Na ljetovanju su bili članovi Udruge Pogled (4 djece i 4 mame kao pratnja). Veliko hvala od srca Valamar Riviera d.d.Valamar Club Hotel Tamaris što su i ove godine prepoznali i razveselili naše male članove koji su uživali na moru. Ujedno smo dobili i donaciju besplatnih karata za Aquapark Istralandia te smo bili i tamo i njima veliko hvala. Djeci je bilo prekrasno. I za kraj, moramo se zahvaliti i našem Crvenom križu Čakovec GDCK Čakovec na ustupljenom kombi vozilu s kojim smo išli na more i našem vozaču tati Davoru. Hvala još jednom svima od srca! Dobro se dobrim vraća!