Velika zahvala djelatnicima, suradnicima i prijateljima Udruge Pogled - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1432
post-template-default,single,single-post,postid-1432,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Velika zahvala djelatnicima, suradnicima i prijateljima Udruge Pogled

Velika zahvala djelatnicima, suradnicima i prijateljima Udruge Pogled

Najiskrenije i velike zahvale svim našim djelatnicima, izvoditeljima i terapeutima u udruzi : Nataliji Stepan, Romani Novak (radna terpija), Luki Sklepić (Neurofeedback terapija), Tanji Dragović, Marjani Antalašić, Martini Peršak, Igoru Štefičaru (socijalizacijsko i sportsko rekreativni program rada, radionice), Maji Žikić Kralj i Sanji Očurščak Žuliček (logopedske terapije). Vi ste naši lavovi, poneki od vas će i ove blagdane provesti radno ❤️💪 ! Zahvale i našim dragim pomoćnicima u nastavi : Barbari Pevec, Barbari Špoljarić, Dajani Patafta, Dajani Pranjić,Heleni Vresk Milović, Ivani Kaučić,Kristini Vuković, Luciji Jambrović, Marini Ivelić, Teni Lajtman i Mireli Peras. Također, zahvaljujemo se stručnim suradnicima udruge : Nataši Dolović prof. edu-reh, dr. Aleksandri Turković, klin.psihologinji Jeleni Klinčević, Tomislavu i Kristini Horvat – profesorima kinezologinje, Miljenku i Marku Tišljariću – trenerima terapijskog jahanja, Maji Oreški Bradarić – edu.-reh. (izvod. listening programa), Darku Ciglaru – savjetniku za organizacijski razvoj, prijateljskim udrugama,klubovima, zakladama, partnerima, djelatnicima ustanova,institucija, škola, vrtića i svima ostalima koji neposredno ili posredno pomažu, volontiraju i/ili rade s našim klincima.
Sretni vam nadolazeći blagdani ❤️ !!!