VOLONTERI - radionica - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1642
post-template-default,single,single-post,postid-1642,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

VOLONTERI – radionica

VOLONTERI – radionica

U utorak 25.02. u prostorima Udruge Pogled održana je radionica za volontere pod nazivom „Rad s djecom i osobama iz spektra autizma“. U aktivnosti Udruge s djecom s poremećajem iz spektra autizma uključen je značajan broj volontera, posebice kroz naš inovativan program „Kotačić koji nedostaje“. Kroz ovu radionicu, novim ali i već dugogodišnjim volonterima se je približio sam rad Udruge Pogled, dobili su osnovne informacije o autizmu te su upućeni u metode i načine neposrednog rada s djecom odnosno kako kroz zabavu, igru i poticajnu atmosferu kod djece potaknuti maksimum njihovih mogućnosti. Ovakve radionice se provode kontinuirano kao i zajednička druženja volontera. Radionicu su vodile izvoditeljice programa „Kotačić koji nedostaje“.

Ukoliko želite iskusiti čari volontiranja, stjecati jedinstvena i nezaboravna iskustva, proširiti svoje spoznaje i oplemeniti svoje srce ali i srca naše djece pozivamo vas da VOLONTIRATE u Udruzi Pogled.

Informacije o volontiranju mogu se dobiti na kontakt: 040 328 013; 099 416 6595.

Svim dosadašnjim i budućim volonterima, djeca i mi, njihovi roditelji članovi Udruge Pogled neizmjerno smo zahvalni jer vi VOLONTERI ste NAŠA najveća SNAGA.