Zaigrana pedala - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
488
post-template-default,single,single-post,postid-488,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Zaigrana pedala

Zaigrana pedala

Jučer 27.03. imali smo čast, kao što smo i najavili, odslušati predavanje Maje Bonačić, a ujedno i ugostiti i gđa Višnju Ivanović Opačić iz firme Arvio Sport d.o.o. koji su nas donirali Push strider bicikl koji ćemo iskoristiti za dobrobit naših malih članova i na što iz srca zahvaljujemo.
Proveli smo kratko ali lijepo vrijeme u opuštenoj atmosferi u udruzi, gdje smo Maji uronio iznenađenje od naših malih kreativaca koji su na to radili posljednjih mjesec dana 😍.
Zahvaljujemo divnim ženama na inicijativi, donaciji i izvrsnoj družini, te svim našim zlatnim klincima i njihovim roditeljima i gostima koji su bili dijelom Zaigrane pedale.
Hvala svima od ❤️.

http://zaigranapedala.blogspot.hr/…/pogled-i-ljubav-dan-ii….