Zašto volontirati u Udruzi Pogled - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
1955
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1955,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Zašto volontirati u Udruzi Pogled

Veliko bogatstvo Udruge Pogled su svakako naši volonteri. Proteklih godina mnogo je volontera bilo uključeno u naše aktivnosti kroz koje su nam nesebično poklanjali svoje vrijeme, strpljenje i ljubav prema našoj djeci. Volonteri u našoj Udruzi podrška su djeci u spektru autizma u socijalizacijsko-rekreativnim aktivnostima i kreativnim radionicama donoseći entuzijazam i stvarajući pozitivne i poticajne odnose. Kroz našu suradnju ostvario se je značajan broj volonterskih sati ali i onog najvažnijeg – puno novih prijateljstava, međusobne podrške i prihvaćanja.

Od srca hvala svim našim volonterima koji daju ono najbolje od sebe kako bi pomogli u stvaranju svih predivnih, nemjerljivih i potpuno novih postignuća naše djece.

Vi ste naša snaga. Hvala vam!