AUTIZAM - RANA INTERVENCIJA - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
AUTIZAM - RANA INTERVENCIJA, Udruga za autizam Pogled Nedelišće
autizam, Pogled, udruga,
600
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-600,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

AUTIZAM – RANA INTERVENCIJA

Ministarstvo zdravstva, trogodišnji programi udruga iz područja psihosocijalne potpore

Parteri: općina Nedelišće, grad Čakovec i Međimurska županija

 

Županija provedbe: Međimurska županija

 

Proračun: 3 x 250.000,00 kn

 

Opći cilj: doprinijeti zaštiti, očuvanju i unapređenju zdravlja djece i osoba s autizmom u Republici Hrvatskoj

 

Specifični cilj: provođenjem rane intervencije za razvoj senzoričko motoričkih, psihosocijalnih i funkcionalnih sposobnosti djece s autizmom, pridonositi povećaju samopouzdanja i spretnosti, te doprinijeti njihovoj većoj samostalnosti i neovisnosti u svakodnevnim životu.

 

Rezultati po završetku projekta:

  1. Ojačani su kapaciteti udruge i omogućen daljnji organizacijski razvoj (popis educiranih djelatnika,stručnih suradnika,članova i volontera za organizacijski i programski razvoj)
  2. Partneri na projektu ostaju umreženi i daju podršku udruzi za pružanje socijalnih usluge (popis zajedničkih aktivnosti -projekata, zapisnici sa sastanaka)
  3. Razvijeni su novi i nadograđeni postojeći rano intervencijski programi rada s djecom autizmom ( lista programa i detaljan opis usluga)
  4. 120 djece i 10 osoba s PAS napredovalo je koristeći rehabilitacijske i socijalizacijske programe rada udruge (završna testiranja izvoditelja,upitnici,povratne informacije roditelja)
  5. Prenijeta (diseminacija) su iskustva i saznanja na ostale organizacije u Savezu udruga s autizmom Hrvatske (izrađen priručnik,zapisnici sa sastanka Saveza udruga za autizam RH,prezentacije u udrugama diljem RH)
  6. Povećane su mogućnosti djece i osoba s PAS ( i zadovoljstvo njihovih obitelji) za uključivanje u različite redovne programe rada (testiranja,izvješća o napretku,broj djece uključen u redovne programe sportskih klubova, klubova kulture,,izvješća terapeuta – izvoditelja, obrada anketnih listića za roditelje)
  7. Povećan je broj djece uključen u redovne vrtiće i redovne škole (evidencija OO ustanova,ureda državne uprave u županijama, evidencija OCD)
  8. Povećan je broj volontera i interes za neposredan rad(volontiranje) s djecom s PAS (broj volonterskih ugovora,evidencija volontera)

 

https://web.facebook.com/udrugapogled/videos/10155659005185070/