12.izdanje SPECIAL POWER LEAGUE - Sv.Martin na Muri - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
2056
post-template-default,single,single-post,postid-2056,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

12.izdanje SPECIAL POWER LEAGUE – Sv.Martin na Muri

12.izdanje SPECIAL POWER LEAGUE – Sv.Martin na Muri

U subotu 29.01.2022. sudjelovali smo na 12.po redu Nogometnom turniru za djecu i odrasle s teškoćama u razvoju “Special Power League”.

Turnir se održao u sportskoj dvorani Terme Sv.Martin.

Naša nogomentna ekipa NK Sloga – Pogled predvođena trenerom Debelec Santinom uvjerljivo je pobjedila ostale ekipe, a isto tako su ekipe: NK Slaven Belupo Koprivnica (Udruga Veliko srce Koprivnica), NK Istra 1961 Pula (Centar za odgoj i obrazovanje Pula) te NK Rijeka (Udruga za sindrom Down Rijeka 21) uvjerljivo pobjedile nas. SVI SMO BILI POBJEDNICI!

Ujedno smo upoznali i novi sport TEQBALL – to je sport s loptom koji se igra na zakrivljenom stolu, kombinirajući elemente nogometa i stolnog tenisa. Jako zanimljivo, ali i teško.

Veliko hvala organizatoru Health Life Academy iz Pule i ostalim sponzorima što su nas opet pozvali i omogućili da sudjelujemo na ovom turniru. Igra, druženje i sklapanje novih prijateljstava je sve što ta djeca i odrasli s poteškoćama u razvoju trebaju.