Humanitarna akcija Lions Kluba Zrinski Čakovec za Udrugu Pogled - UDRUGA ZA AUTIZAM POGLED
Udruga za autizam “POGLED” iz Nedelišća djeluje na području sjeverozapadne Hrvatske, od lipnja 2009. godine. Trenutno ima 145 nominalnih članova od kojih su 142 djeca, te još 3 odraslih osoba s autizmom. Osim nominalnih članova udruga ima i redovne članove (roditelji djece s autizmom), članove prijatelje, članove stručne suradnike kao i 4 pravne osobe. Autizam je biološki poremećaj (stanje) mozga, koji se najviše očituje nedostatkom komunikacije, govora i socijalizacije. Djeca i osobe s autizmom imaju velikih teškoća u primanju informacija i interpretiranju istih. Poremećaj može varirati od veoma teškog (usljed kojeg djeca i osobe ne mogu samostalno obavljati ni najosnovnije radnje poput uzimanja hrane ili obavljanja nužde, do blagog poremećaja u senzoričkoj integraciji kod kojeg su djeca i osobe visoko funkcionalni i sposobni su za školovanje u redovnim školama, uz pomoć asistenata i mogu dostići visok stupanj samostalnosti u životu). Česta je pojava višestrukih poremećaja tako da osim autizma mogu imati i epilepsiju, kompulzivno opsesivni poremećaj, cerebralnu paralizu ili drugo. Odlični rezultati u radu s djecom s poremećajem iz spektra autizma postižu se kad se djeca uključuju u rehabilitacijske postupke u njihovoj najranijoj dobi.
Udruga za autizam Pogled
2023
post-template-default,single,single-post,postid-2023,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-10.1.1,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Humanitarna akcija Lions Kluba Zrinski Čakovec za Udrugu Pogled

Humanitarna akcija Lions Kluba Zrinski Čakovec za Udrugu Pogled

Pozivamo Vas u subotu 05.06.2021. s početkom u 15h na humanitarnu akciju “POGLED NA GOLF” koju za našu Udrugu organizira Lions Klub Zrinski Čakovec već petu godinu zaredom.

Sama akcija održat će se na gradskim bazenima “Marija Ružić” u Čakovcu. Roditelji Udruge Pogled pripremit će za sve sudionike domaće kolače, biti će za djecu grickalica, sokova i pića.

Dođite na druženje i partiju mini golfa i time podržite rad naše udruge.

Hvala vam od srca!